S.V. Impuls

10 Tips Tegen Verveling

Nu we allemaal verplicht thuis moeten zitten hebben we ineens heel veel tijd over die we moeten vullen. Dit kan voor vele nog wel eens behoorlijk saai zijn en daarom geven wij je 10 tips tegen verveling!
  1. Blijf in vorm, doe een sport! De sportscholen zijn nu gesloten maar wij willen onze sixpacks natuurlijk wel behouden. Gelukkig zijn er genoeg online lessen met full body workouts waar je geen (of weinig) apparatuur voor nodig heb.
  2. Maakt een puzzel Is bewegen niet echt jouw ding? Maak dan een puzzel. Dit kan een legpuzzel zijn maar ook een Sudoku, een Zweedse puzzel, een Nonogram of bijvoorbeeld een woordzoeker zijn. Laat die hersenen maar kraken!
  3. Gebruik je tijd nuttig – doe een cursus Zijn er nog skills die jij wilt leren? Dit is hét moment om aan jouw cv te werken! Er zijn verschillende websites die cursussen aanbieden met korting voor studenten. Bij surfspot kan je bijvoorbeeld cursussen als:  Illustrator, Photoshop, Photographics, Web development, Nederlandse Gebarentaal, Motion Graphics, HTML+CSS, Premiere pro, Infographics & animation,  Javascript en meer. Op surfspot zijn deze voor studenten zelfs onder de €40,- Er zijn natuurlijk veel meer sites die lesmateriaal aanbieden dus kijk daar vooral even na, maar het zou zonden zijn als je na deze isolatie tijd je er niks aan hebt kunnen over houden.
  4. Voorjaarsschoonmaak Is jouw kamer ook zo een troep? Wat voor excuus gebruik je nu om je schoonmaak uit te stellen? Ik denk dat je er niet echt meer omheen kan nu.Ben jij 1 van de mensen die de voorjaarsschoonmaak al heeft gedaan?? Zelfs de magnetron en het douche putje? Wauw goed gedaan!
  5. Reconnect met je vrienden van de middelbare school Wat is Pietje eigenlijk gaan doen? Zou het nog steeds aan zijn met Anna en Klaasje? Er is slechts 1 manier om daar achter te komen!
  6. Virtuele schoonmaak Kan jij nooit bestanden vinden op je PC? Misschien wordt het dan de hoogste tijd om deze een keer uit te zoeken. Mocht je dan nog leuke foto’s tegen komen ga dan gelijk door naar tip nummer 7.
  7. Maak een foto album Als je nog veel foto’s hebt van je afgelopen vakantie dan is het misschien wel leuk om hier een album van te maken. Jeugdfoto’s zijn ook leuk om een keer in een boekje te zetten, je zal hier waarschijnlijk al de grootste lol mee beleven door alleen nog maar de foto’s terug te kijken. Pro-tip: Als je het album af hebt en gedrukt, geef het dan aan je moeder! Zo maak je het gelijk goed dat je vorig jaar simpel een fles wijn of een bos bloemen hebt gegeven en dan ben je weer een paar jaar van het gezeur af dat je nooit iets doet voor d’r.
  8. Wordt een keukenprins! Verblijd je huisgenootjes met een lekkere maaltijd of misschien wel een lekker gebakje en deze barre tijden. Koken is niet altijd even leuk, maar het is altijd fijn als het de moeite waard is geweest.
  9. Leer vlechten Heel nuttig is deze niet, maar als je een keer (na de coronacrisis!) op een feestje bent en je kan deze skill laten zien ben je gegarandeerd 100X cooler.
  10. Misschien toch maar iets aan school doen? Bezig blijven is ook lastig, dus misschien als je toch niks beters te doen hebt kan het ook handig zijn om weer een keer met je neus in de boeken te gaan.Dit zeggen we nu natuurlijk een beetje als grapje, maar het moet natuurlijk zijn dat je een achterstand krijgt. Als je dan toch aan school bezig bent laat dan even (anoniem) je mening achter! Omdat deze manier van lesgeven zo nieuw is wilt de school graag weten waar ze goed aan doen. Wij hebben nauw contact met de opleiding en we willen graag jullie mening weten zodat we dat door kunnen geven! Geef je mening hier [link]
We hopen dat dit je een beetje kan helpen in tijden als deze. In contact blijven met ons? Wij hebben een Whatsapp promo-chat en een Discord server, wordt ook lid!