S.V. Impuls

Meewerkstage: Central Fleet Support (CFS) Boskalis

De Boskalis vloot bestaat uit meer dan 900 vaartuigen en is het kloppend hart van het bedrijf. Het personeel van Fleet Management is verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties van de grote diversiteit aan schepen. Dat is zonder het belang van efficientie en duurzaamheid benoemd te hebben van de technische oplossingen naar klanten. Hiervoor zijn vel innovaties en aanpassingen vereist. Tijdens deze stage zal je meewerken aan het continu verbeteren van een lage kostprijs, optimalisatie en standaardisatie om te zorgen dan de Central Fleet Support (CFS) de competitieve marktpositie behoudt.

CFS is gespecialiseerd in het up-to-date houden van de Fleet Managment teams van de verschilldende divisies. Expertise over scheepsbouw, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatiseringen zijn in handen van van het CFS. Daarnaast is het CFS ook verantwoordelijk voor alle nieuwbouw- en grote verbouwactiviteiten binnen de vloot van Boskalis.

Als Werktuigbouwkundig stagiair binnen het CFS, zal je een bijdage leveren aan het verbeteringsproces van de Fleet Support. Hierbij zal je regelmatig contact hebben met de Business Unit, Operations en Fleetmanagement en bijdragen aan verschillende (deel)projecten ter ondersteuning van het team dat verantwoordelijk is voor het verzamelen van belangrijke informatie over wrijvingseigenschappen van verschillende materialen en smeermiddelen.

Jouw taken als Werktuigbouwkundige binnen de CFS:

  • Ontwerp en test een machine om wrijving te meten tussen de assen en bussen van verschillende metalen en composieten.
  • Toezicht houden op de fabricage van deze machine
  • Testen en data verzamelen over de eigenschappen van de verschillende combinaties en biologisch afbreekbare smeermiddelen.